The Pink Grapefruit

Det pratas inte tillräckligt om den mörka sidan av PMS!
 
Jag sitter i köket iklädd träningstights, en sport-bh och min killes hoodie. Håret är slarvigt uppsatt i en knut på huvudet. Mina ögon är röda och svullna. Min enda bedrift idag är att jag och killen gick en power walk i parken imorse, när jag fortfarande var mig själv. Vad som hände sen är svårt att sätta ord på.
 
Fram till lunch var jag ganska stabil, om än något nedstämd och trött. Sen kom hungern. Och när jag gick ut till köket och möttes av världens diskberg kände jag bara NEJ. Jag gick och satte mig i fåtöljen i arbetsrummet och bara stirrade ut genom balkongdörren. Ut på hustaken. Då slår det mig; vad har jag egentligen att leva för? Efter denna tanke går det utför. Tårar börjar rinna, en dispyt uppstår, jag äter inte upp lunchen jag får serverad och somnar till slut i soffan av matthet.
 
Detta förlopp och dessa tankar uppstår ungefär en gång i månaden. Vid ungefär samma tidpunkt. Jag har haft det såhär sedan jag kom in i puberteten. Och trots att jag på senare tid har nämnt detta för läkare och annan vårdpersonal så har man bara normaliserat det och föreslagit några receptfria naturläkemedel. Man har inte tagit det på allvar.
 
Ska det vara såhär? Ska man behöva leva med att man en gång i månaden får självmordstankar, vill flytta, göra slut med sin partner och helt enkelt ge upp på livet? Det måste finnas en lösning! Det måste finnas någon som forskar på hur man kan bli av med denna parasit som sätter sig i hjärnan varje månad innan mensen.
 
Vi får nya mensskydd med roliga utseenden, snygga förpackningar och finesser som ska förhindra läckage och att någon, Gud förbjude, ska lägga märke till att vi blöder. Men likväl ligger vi hemma på golvet med så svåra menssmärtor att vi spyr och med tankar om att ge upp på livet. Snälla, gör något åt det verkliga problemet!
#1 - Iza

Fy fasen, jag har tack och lov nästan inga besvär alls (förutom av cystor som dyker upp 1gång/mån pga mensen) så jag har ingen erfarenhet eller tips, men jag har för mig att "Blondinbella" tagit upp detta en del och vet en massa lösningar? Chansen är ju stor att du redan följer henne med tanke på antal läsare hon har, men om inte så googla henne + pms. Har för mig att hon skrivit om sånt och fått hjälp. Jo, det HAR hon!

Svar: Följer inte henne men ska kolla upp detta, tack!
The Pink Grapefruit

#2 - R E V O L T E N

Jag brukar inte känna av någon PMS och jag brukar få ont i magen men inte så pass att det begränsar mig i vardagen. Så på det sättet har jag tur, men den turen har ju inte alla. Så jag håller med dig om att mer forskning borde läggas ner på det. Hade män haft mens då skulle allt detta sett annorlunda ut.

Svar: Det tror jag också, att det skulle sett annorlunda ut om män hade haft mens. Jag ska göra mer research och hoppas att någon där ute forskar på detta redan, för såhär kan man ju inte ha det.
The Pink Grapefruit