The Pink Grapefruit

Den stora musiklistan
Vilken låt lyssnar jag på när jag är glad?
Senaste låten jag fastnade för och spelade hela tiden när jag var på bra humör var Someone That Loves You av HONNE & Izzy Bizu.
 
Vilken låt lyssnar jag på när jag är ledsen?
Jag har en lista på Spotify som heter Lugna, och det är givet att jag lyssnar på den när jag är ledsen, nere eller bara vill ta det lugnt. Alla låtar är inte direkt sorgsna, men re:stacks av Bon Iver och Hot Gates av Mumford & Sons kan framkalla vätska i tårkanalerna.
 
Vilken låt skulle jag spela på mitt bröllop?
Oj... förmodligen en låt som vi båda har fina minnen till. Den lugna listan jag nämnde ovan spelade vi väldigt mycket i början av vårt förhållande. Men skulle sambon få bestämma så blir det I'd Do Anything For Love av Meat Loaf, haha.
 
Vilken låt dansar jag till när jag är ensam hemma?
Default av Django Django
 
 
 
Låt jag lyssnar på i mobilen när jag är ute?
Jag har ingen bra musik på mobilen och en gratisvariant av Spotify, så ärligt talat lyssnar jag inte så mycket på musik när jag är ute. Men jag kan tipsa om att lyssna på powerballader på morgonen om man åker kollektivt. Det blir en intressant morgon, speciellt om man får ögonkontakt med en medpassagerare...
 
Vad lyssnar jag på när jag är arg?
Rock. Låten högst upp på min rocklista är Man Up med The Blue Van, så jag säger väl den.
 
Vilken låt skulle jag vilja höra live?
Dare You To Move med Switchfoot, eftersom den stått på min bucket list i flera år.
 
Till vilken låt skulle jag sjunga karaoke?
Ain't That A Kick In The Head av Dean Martin. Har alltid tyckt om den och kan texten i princip utantill.
 
Låt jag tränar till?
Jag tränar inte, men skulle nog valt något i stil med Deafult av Django Django, som jag dansar till hemma.
 
Till vilken låt har jag flest minnen?
När jag har gjort något utöver det vanliga, till exempel när jag har rest eller bott utomlands, så brukar det vara ett par låtar från den tiden som alla minnena fastnar i. Young Blood av The Naked and Famous är kopplad till min tid på Nya Zeeland. Rip Tide med Vance Joy lyssnade jag på hela sommaren jag bodde i London. Allt med Shakey Graves påminner om vår USA-roadtrip eftersom vi såg honom live där. Shots av Imagine Dragons påminner också om USA då vi lyssnade på den i bilen precis efter att jag fått ett riktigt coolt besked som fick mig att gråta av lycka.
 
 
 
Vilken låt får mig att gråta?
Nästan vilken låt som helst kan få mig att gråta om jag är på det humöret. Men en jag kom på nu är He Lives in You från The Lion King (broadwaymusikalen). Satt och höll inne världens fulgråt när jag såg den live, och blir fortfarande emotionell när jag hör den.
 
Guilty Pleasure?
F*ck You av CeeLo Green.
 
Favoritlåt från en musikal?
He lives in you från The Lion King.
 
Låt jag hatar?
Jag tycker verkligen inte om såkallad "skrikmusik" där man inte ens hör vad de "sjunger", och Skrillex och liknande tycker jag inte heller om. Alls. Kan inte säga en specifik låt då jag undviker denna typ av musik helt.
 
Favoritlåt of all time?
Time Go med Caught a Ghost.
 
 
Hej alla nya läsare!
Det har trillat in en massa nya besökare sedan mitt inlägg om foundation hamnade på startsidan, vilket känns jättekul! Hej och välkomna! Dock får jag samtidigt ångest eftersom jag är så dålig på att uppdatera med nya inlägg, men jag har planer för den här bloggen i år och jag hoppas att några av er hänger med på resan.
 
Vad är då anledningen till min dåliga uppdatering? Jag driver ett företag med min sambo, jobbar deltid på ett annat ställe och ska snart börja plugga heltid... samtidigt som jag jobbar, vilket ju gör att fritiden i princip är icke existerande. Men jag ska försöka underhålla bloggen så gott jag kan!
 
Det jag ser framför mig på bloggen är bland annat:
 
 Egna veganska recept
 
 
 Fler recept och tutorials på smink och hudvård
 
 
 Foton och berättelser från mina resor runt jorden
 
 
Finns det något speciellt ni skulle vilja läsa om?
 
Spara
Spara
Hur man sätter upp realistiska mål inför det nya året
Vi är inne på ett nytt år, och det innebär för många en nystart. Jag är en sådan person som varje år fyller i en årslista om det gångna året samt en lista med mål inför det nya. Det är inte riktigt löften, utan snarare ett sätt för mig att visualisera vad jag vill uppnå nästa år för att jag ska utvecklas som person och för att mitt liv ska gå framåt.
 
2016 var för mig ett år då jag tog många stora beslut, men också ett år fyllt med stress, ångest och många frågetecken. Därför vill jag 2017 fokusera mer på sådant som får mig att må bra.
 
Börja med att skriva ner ett fåtal större och ganska abstrakta mål. Det här är ett av mina fem större mål;
 
 
- Ta tag i mitt eget välmående
Jag måste fasa ut saker ur mitt liv som får mig att må dåligt. Organisera upp de delar av mitt liv som fortfarande känns kaotiska, men samtidigt tillåta mig själv att ibland släppa kontrollen och inte få panik av det. Jag vill utmana mig själv mer, bli mer självständig och göra sådant som skrämmer mig lite då och då för att på så vis bygga upp mitt självförtroende.
 
Sedan skriver du ner mer konkret vad du kan göra för att uppnå detta mål. Tänk inte på vad andra människor gör eller tänker, utan utgå från DIG SJÄLV och vad DU mår bra av, samt vad som känns realistiskt.
 
 
Hur ska jag uppnå detta?
Testa nya grejer, till exempel klättring och boxning.
Börja yoga och meditera.
Ta bort Facebook-appen från mobilen och logga in max en gång i veckan i personligt syfte.
Börja röra på mig mer och vara mer noga med att få i mig mina vitaminer och tillskott.
Skaffa nya vänner som motiverar mig och får mig att vilja bli en bättre människa.
Få bukt med mina hudproblem genom att kontakta en hudterapeut/kostrådgivare som passar mina behov.
 
 
Vad har ni för mål 2017?
Spara