The Pink Grapefruit

Den stora musiklistan
Vilken låt lyssnar jag på när jag är glad?
Senaste låten jag fastnade för och spelade hela tiden när jag var på bra humör var Someone That Loves You av HONNE & Izzy Bizu.
 
Vilken låt lyssnar jag på när jag är ledsen?
Jag har en lista på Spotify som heter Lugna, och det är givet att jag lyssnar på den när jag är ledsen, nere eller bara vill ta det lugnt. Alla låtar är inte direkt sorgsna, men re:stacks av Bon Iver och Hot Gates av Mumford & Sons kan framkalla vätska i tårkanalerna.
 
Vilken låt skulle jag spela på mitt bröllop?
Oj... förmodligen en låt som vi båda har fina minnen till. Den lugna listan jag nämnde ovan spelade vi väldigt mycket i början av vårt förhållande. Men skulle sambon få bestämma så blir det I'd Do Anything For Love av Meat Loaf, haha.
 
Vilken låt dansar jag till när jag är ensam hemma?
Default av Django Django
 
 
 
Låt jag lyssnar på i mobilen när jag är ute?
Jag har ingen bra musik på mobilen och en gratisvariant av Spotify, så ärligt talat lyssnar jag inte så mycket på musik när jag är ute. Men jag kan tipsa om att lyssna på powerballader på morgonen om man åker kollektivt. Det blir en intressant morgon, speciellt om man får ögonkontakt med en medpassagerare...
 
Vad lyssnar jag på när jag är arg?
Rock. Låten högst upp på min rocklista är Man Up med The Blue Van, så jag säger väl den.
 
Vilken låt skulle jag vilja höra live?
Dare You To Move med Switchfoot, eftersom den stått på min bucket list i flera år.
 
Till vilken låt skulle jag sjunga karaoke?
Ain't That A Kick In The Head av Dean Martin. Har alltid tyckt om den och kan texten i princip utantill.
 
Låt jag tränar till?
Jag tränar inte, men skulle nog valt något i stil med Deafult av Django Django, som jag dansar till hemma.
 
Till vilken låt har jag flest minnen?
När jag har gjort något utöver det vanliga, till exempel när jag har rest eller bott utomlands, så brukar det vara ett par låtar från den tiden som alla minnena fastnar i. Young Blood av The Naked and Famous är kopplad till min tid på Nya Zeeland. Rip Tide med Vance Joy lyssnade jag på hela sommaren jag bodde i London. Allt med Shakey Graves påminner om vår USA-roadtrip eftersom vi såg honom live där. Shots av Imagine Dragons påminner också om USA då vi lyssnade på den i bilen precis efter att jag fått ett riktigt coolt besked som fick mig att gråta av lycka.
 
 
 
Vilken låt får mig att gråta?
Nästan vilken låt som helst kan få mig att gråta om jag är på det humöret. Men en jag kom på nu är He Lives in You från The Lion King (broadwaymusikalen). Satt och höll inne världens fulgråt när jag såg den live, och blir fortfarande emotionell när jag hör den.
 
Guilty Pleasure?
F*ck You av CeeLo Green.
 
Favoritlåt från en musikal?
He lives in you från The Lion King.
 
Låt jag hatar?
Jag tycker verkligen inte om såkallad "skrikmusik" där man inte ens hör vad de "sjunger", och Skrillex och liknande tycker jag inte heller om. Alls. Kan inte säga en specifik låt då jag undviker denna typ av musik helt.
 
Favoritlåt of all time?
Time Go med Caught a Ghost.