The Pink Grapefruit

Ändrade sommarplaner (igen)
Min sommarledighet har fått ett ganska abrupt slut. Jag blev erbjuden ett sommarjobb som börjar redan nästa vecka, och då detta jobb är så hektiskt och intensivt lär det inte bli mycket uppdatering här tyvärr. Jag har tänkt starta en kanal på Youtube med recept och annat, men det projektet får nu alltså också pausas lite. Det handlar om ca 6 veckor, men det kan hända att det kommer upp något inlägg här lite då och då.
 
På grund av förändrat hälsotillstånd fick jag tacka nej till sommarjobbet. Det är givetvis tråkigt att det blev så, men samtidigt måste jag sätta mig själv och mitt välmående framför pengar. Har man någon gång varit utbränd så vet man hur viktigt det är att lyssna på kroppen. Pengarna jag tjänade på detta skulle gått till en större resa nästa år, men vi väljer nu istället att göra en Sverige- och Norgeresa i höst. Vilket jag ser fram emot enormt mycket! Jag har aldrig varit längre upp än Stockholm, så det ska bli spännande att se vad vårt land har att erbjuda en naturälskare som mig.
 
Mitt foundationrecept finns nu för övrigt hos Organic Makers, så vill ni blanda foundation hittar ni alla ingredienserna där. Det kommer två receptfilmer till som jag har gjort, och jag kommer då självfallet att lägga upp dem här också, så håll utkik!
Att restaurera en stringhylla
Sambon ärvde en gammal stringhylla för många år sedan, och denna har fått stå i ett förråd i hans barndomshem i flera år eftersom vi inte haft utrymme för den innan. Men i veckan körde han hit den och vi insåg att den var i sämre skick än än vi trodde. Vi skaffade teakolja, någon ny skruv och fint sandpapper och påbörjade uppfräschningen. Det var faktiskt inte svårt alls att få den att se fin ut igen. Det svåra var att få ihop den efteråt. Jag vet inte om det var för att den hade stått i ett förråd så länge, men det var som att metallen hade böjt sig så att den inte ville sitta ihop som den skulle.
 
 
Efter mycket slit lyckades vi dock få ihop den, och nu har den fått ersätta en stor svart bokhylla som stod här innan. Visst blev det snyggt? Jag är i alla fall mycket nöjd!
 
 
Plötsliga förkylningar och massor av växter
Det var ett tag sedan jag skrev här. Jag har sedan det förra inlägget köpt en massa nya växter, ett nytt skrivbord till arbetsrummet, gjort två receptvideos och blivit sjuk. Jag vaknade i måndags med känningar i halsen. Att vara sjuk på sommaren är inte det roligaste. Man kan liksom inte svepa in sig i filtar och dricka en massa varmt te när det är varmt ute. Visserligen har det inte varit speciellt varmt ute, men ändå.
 
Jag tänkte idag bjuda på lite bilder från när jag besökte botaniska trädgården för ett tag sedan. Det här med växter har verkligen blivit ett nytt intresse. Ett hem blir mer av ett hem när man fyller det med grönska. Ett inlägg med mina växter här hemma kommer senare.