The Pink Grapefruit

Just nu
 

Här sitter jag på balkongen och dricker kaffe i solen. Vilken lyx det är att ha balkong! Förstod mig aldrig på grannarna i vårt förra bostadsområde som aldrig vistades på sina balkonger.

Spara
Spara
Spara
Spara
Den bästa naturliga skrubben!
När det kommer till ansikts- och kroppsskrubbar finns det en uppsjö. Just skrubbar är en viktig grej att byta till naturliga alternativ, då vanliga konventionella skrubbar kan innehålla mikroplaster som är skadliga för våra vatten och vattenlevande djur.
 
Jag har testat flertalet recept på skrubbar med socker och diverse oljor, men sockerbaserade skrubbar tycker jag är för hårda mot ansiktet. Därför blev jag så glad när jag fann att den bästa skrubben också är den enklaste.
 
Det här tipset är så enkelt att det inte kräver något förarbete, förutom att koka kaffe, och det har man kanske redan gjort. Dessutom återbrukar man sådant som annars bara slängs i soporna.
 
Vad är då denna mirakelprodukt? KAFFESUMP!
 
 
Man tar helt enkelt en liten näve kaffesump och smörjer in i ansiktet eller på kroppen med cirkulära rörelser en stund, sköljer bort det, och sedan har man silkeslen och mjuk hud. Enkelt, eller hur? Det som skiljer denna skrubb från alla andra jag provat, är dels att den inte känns lika rivig, och dels att den lämnar huden mjuk och återfuktad. Alla andra skrubbar jag använt har gjort att huden har känts torr och stramande. Jag gissar att det är någon form av naturliga oljor från kaffebönorna som gör att sumpen återfuktar, men rätta mig om jag har fel.
 
 
 
Se bara till att inte skölja ner för mycket kaffesump i avloppet, då detta kan fastna i avrunnet fett och göra att det blir stopp. Ta resten av sumpen och häll i soporna eller i komposten.
Midsommarafton
 
Jag gissar att jag är en av få som inte har några planer idag? Vi hade lite dålig framförhållning här hemma, och sambon måste jobba några timmar idag, så jag kommer att spendera dagen hemma. Det är ju såklart mysigt det med. Hittills har jag ägnat mig åt att spackla ett envist hål vi har i väggen, träna lite (med betoning på lite), druckit kaffe och förlorat mig i nostalgidjungeln.
 
Gårdagen var en produktiv dag. Jag gjorde ett nytt sminkrecept som ni kommer att få se inom kort. Snart är allt smink jag använder gjort av mig själv. Det är bara mascaran som är knepig att få till på egen hand. Det som kommer att filmas är rouge/läppfärg samt ögonbrynsfärg/vax. Båda produkterna har minst två funktioner och tar inte mycket plats i sminkväskan, vilket är ett stort plus. Det är aningen knepigare än foundationreceptet då man måste smälta ner vax och hålla massan varm hela tiden, men det är det värt!
 
Glad midsommar!