The Pink Grapefruit

Den bästa naturliga skrubben!
När det kommer till ansikts- och kroppsskrubbar finns det en uppsjö. Just skrubbar är en viktig grej att byta till naturliga alternativ, då vanliga konventionella skrubbar kan innehålla mikroplaster som är skadliga för våra vatten och vattenlevande djur.
 
Jag har testat flertalet recept på skrubbar med socker och diverse oljor, men sockerbaserade skrubbar tycker jag är för hårda mot ansiktet. Därför blev jag så glad när jag fann att den bästa skrubben också är den enklaste.
 
Det här tipset är så enkelt att det inte kräver något förarbete, förutom att koka kaffe, och det har man kanske redan gjort. Dessutom återbrukar man sådant som annars bara slängs i soporna.
 
Vad är då denna mirakelprodukt? KAFFESUMP!
 
 
Man tar helt enkelt en liten näve kaffesump och smörjer in i ansiktet eller på kroppen med cirkulära rörelser en stund, sköljer bort det, och sedan har man silkeslen och mjuk hud. Enkelt, eller hur? Det som skiljer denna skrubb från alla andra jag provat, är dels att den inte känns lika rivig, och dels att den lämnar huden mjuk och återfuktad. Alla andra skrubbar jag använt har gjort att huden har känts torr och stramande. Jag gissar att det är någon form av naturliga oljor från kaffebönorna som gör att sumpen återfuktar, men rätta mig om jag har fel.
 
 
 
Se bara till att inte skölja ner för mycket kaffesump i avloppet, då detta kan fastna i avrunnet fett och göra att det blir stopp. Ta resten av sumpen och häll i soporna eller i komposten.