The Pink Grapefruit

Projekt: Hall
Sedan vi flyttade in i vår nya lägenhet har vi gjort ganska mycket för att göra den hemtrevligare och något modernare. Det är en gammal vindsvåning där inget direkt har renoverats sedan 80-talet. Tänk furudörrar, fururäcke, furustege, parkett i samma nyans och mörkbruna träbjälkar. Mycket trä med andra ord. Då vi inte äger lägenheten kan vi inte byta ut grejer och måla hur som helst, men vi har målat en grön fondvägg i sovrumsdelen som gjorde enorm skillnad!
 
Jag har länge velat göra något med vår lilla hall som känns mörk, tråkig och sprängfylld med grejer. För några månader sedan spacklade jag en yta ovanför dörren där väggen hade gått sönder, och sedan dess hänger det en sladd löst där för att jag tänkte att jag ändå skulle måla så småningom... Vilken jag ännu inte har gjort.
 
Såhär ser det ut just nu:
 
 
Behöver jag säga att hallen skulle må bra av att fräschas upp?
 
Hatthyllan, taklampan och spegeln fanns där när vi flyttade in, och med på bild finns inte toalettdörren som är i samma färg som hatthyllan. Den kan vi tyvärr inte göra något åt.
 
Jag tänker att man målar hela eller delar av utrymmet i en gröngrå nyans, samma som vi har i sovrummet. Och att man antingen målar om den existerande hatthyllan i samma gröna nyans och byter ut träknopparna mot mässingsknoppar, eller att man platsbygger en hylla med mässingsstång. Lampan måste bytas så att det blir ljusare och mindre gult.
 
Bilder: Pinterest
 
Tanken är att det ska bli ett budgetprojekt, så billigt och enkelt som möjligt. Vad tror ni? Har ni några budgettips på hur vi kan snygga till vår hall?
 
Bilder: Pinterest
Spara
Spara
Spara
Ryggskott

Hej! Jag ville bara titta in här och säga att jag drabbats av ryggskott, och jag kan därmed inte lägga upp det innehåll jag tänkt göra. 


Igår kväll och imorse kunde jag inte gå utan att få hjälp. Nu har jag fått utskrivet starkare smärtstillande som gör att jag kan röra mig långsamt själv. 

Någon som haft ryggskott och har tips?

Tips! 28 illustrerade affischer med djurtema
 
Idag tänkte jag dela med mig av ett supertips till er som letar efter något att pryda väggarna med där hemma. Observera att detta inlägg INTE är sponsrat.
 
För några månader sedan var jag inne i en bokhandel och fick syn på en bok med en underbart fin illustrerad framsida. Boken heter Botanicum och innehåller bilder på växter av illustratören Katie Scott. Det slog mig direkt att dessa illustrationer skulle vara snygga på väggen, men då boken var ganska dyr och det kändes lite sådär att köpa den för att sedan riva ut sidorna, gick jag därifrån tomhänt.
 
När jag kom hem och googlade på illustratören fann jag att hon även illustrerat en bok med djurtema, Animalium, och att denna finns som poster book. Alltså en bok som innehåller 28 affischer som är lätta att riva ut och hänga på väggen. Denna bok kostar under 150 kronor och finns både på Bokus och Adlibris.
 
Man får alltså 28 fina affischer för under 150 kronor, rena kapet!
 
 
 
 
 
 
 
Jag kan tänka mig att dessa är superfina i ett barnrum! Gillar man inte djur (hur man nu inte skulle kunna göra det) så släpps Botanicum Poster Book snart.
Spara
Spara
Spara
Spara