The Pink Grapefruit

Det här med frukost
Jag är verkligen en periodmänniska när det kommer till frukost. Hela hösten åt jag inget annat än havremjölk med banan, chiafrön och flingor. Efter några månader bytte jag ut bananen mot kiwi, och slutligen tröttnade jag helt. Då började jag äta osötad naturell soygurt med lite sirap, massa kanel och flingor. Och där är jag fortfarande. Jag kan inte tänka mig att äta något annat, faktum är att jag får nästan kväljningar när jag tänker på att äta gröt, och havremjölken jag åt hela hösten går knappt ner, likaså mackor. Känner någon igen sig?
 
Så för att inspirera mig själv och förhoppningsvis er också, tänker jag här lista en massa goda veganska frukostar. (Tryck på respektive rätt för att komma till receptet).
 
 
Proteinrik blandning mellan omelett och pannkaka. Jag är inte så glad för söta frukostar, så det här receptet faller mig definitivt i smaken.
 
Det här receptet har jag faktiskt provat och det är riktigt gott. Dock tar det tid att laga, så om man ska äta det här till frukost får man laga det kvällen innan.
 
 
 
Jag är ett stort fan av tofuröra med ris, och det här är en något nyttigare variant av det. Ska definitivt prova!
 
Jag har ärligt talat lite svårt för smoothies. Det är något med konsistensen som inte riktigt funkar för mig. Men den här lite tjockare varianten med yoghurt i ser faktiskt rätt god ut.
 
 
 
Jag blev bekant med frukost-tacon när jag reste runt i USA förra hösten, och jag tycker det är en riktigt smart grej! De går ju att fylla med i princip vad som helst och det tar inte lång tid att fixa.
 
Jag vet att jag skrev att jag får kväljningar av tanken på gröt... Men ugnsbakad gröt låter inte helt fel!
 
 
 
Det här är ett bra alternativ till den klassiska avokadomackan. Avokado är inte bra att äta just nu då avokadoodlingarna bidrar till miljöförstöring och hälsorisker för människor som bor nära odlingarna (läs mer här). Jag skulle nog ugnsrostat grönkålen en liten stund innan jag la det på mackan, då blir den sådär härligt krispig och smaken kommer fram mer.
 
Hur söt är inte den här?! Det ska tydligen bara vara i mikron i 1 minut, så det här kan man laga även när man har bråttom.
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
#1 - Ajli Müller

OMG, grönkål och hummus-toast låter ju alldeles alldeles underbart :D :D

Svar: Visst gör det! Ska absolut prova detta snart :D
The Pink Grapefruit