The Pink Grapefruit

Hur min bullet journal har hjälpt mig att fokusera och bli mer positiv
 
Jag är en sån där person som tycker om att ha kontroll. Jag älskar att organisera och att göra listor på... ja på allt. Matlistor, inköpslistor, att-göra-listor, filmlistor, idélistor. Det är så tillfredsställande att bocka av grejer och att få en översikt på saker som annars bara ligger kvar i hududet som ett enda stort kaos.
 
För ett tag sedan hittade jag en video på Youtube där någon visade sin bullet journal. En bullet journal är en slags anteckningsbok som fungerar som kalender, dagbok, planeringsverktyg och allt man kan tänkas vilja skriva ner på papper. Det här inspirerade mig så pass att jag dagen efter gick och köpte mig en bullet journal, och nu har jag haft den i snart två månader. Här är några av mina tankar kring bullet journaling hittills;
 
 
Det är avslappnande
Redan första dagen när jag satte mig ner och började rita upp schemat för maj månad, insåg jag att det var väldigt terapeutiskt att sitta med detta. Min bok har små prickar så att man lättare kan räkna avstånd och rita upp allt med exakta mått. Det är väldigt skönt för en perfektionist som har svårt för tomma vita papper. Jag hamnade väldigt snabbt i ett flow, vilket gjorde att jag inte tänkte så mycket på annat än det jag höll på med. Är man en ångestmänniska så är det väldigt skönt att hitta sådana aktiviteter för att låta hjärnan vila lite.
 
 
Det är kreativt
När jag ritade upp första månaden tog jag mycket inspiration från videos och bilder på nätet. Tanken är att varje månad ska ha en titelsida där jag ritar något nytt varje gång. Juni blev en helt egen kreation där jag lär mig själv göra något lite mer avancerat. Jag brukar faktiskt inte rita i vanliga fall, faktum är att jag inte tycker om att rita då jag sätter alldeles för mycket press på mig själv och att det ska bli bra. Men det här har hjälp mig att släppa de tankarna något, och faktiskt tycka att det är roligt att se en bild växa fram.
 
 
Jag har blivit gladare
Det här är något jag faktiskt är förvånad över, men sedan jag började med min bullet journal har jag blivit mycket lugnare och gladare. Kanske beror det delvis på att jag har en bättre översikt över min tid och kan planera saker som annars ger min ångest. Och kanske beror det på att själva aktiviteten får mig att släppa negativa tankar och istället fokusera på något annat. I slutet på varje månad har jag en graf över mitt humör där jag varje dag gör en prick som visar hur jag mått den dagen, och maj månad har definitivt varit en glad månad.
 
Jag kan verkligen rekommendera det här till människor som tycker om att organisera, planera och skissa. Det hjälpte mig enormt mycket att ha den här boken inför flytten. Allt som behövde fixas skrev jag ner och hade samlat på ett ställe, vilket gjorde att det inte kändes så överväldigande som en flytt annars kan göra.
 
Om man är intresserad av att veta mer så kan man söka på "bullet journal" på Youtube, så kommer det upp massor av inspiration.
#1 - lovisa

sjukt inspirerande moodtracker! så genialt i all sin enkelhet!

Svar: Ja, det är ett bra sätt att följa sitt humör. :) Vill man göra det lite mer avancerat så kan man lägga in små punkter/symboler för när man har mens, så kan man se om ett eventuellt dåligt humör någon dag kan vara kopplat till hormoner. Det gör att man får perspektiv.
The Pink Grapefruit