The Pink Grapefruit

Min nuvarande hudvårdsrutin
 
Jag tampas med akne och samtidigt väldigt torr hy, en kombination som inte direkt är lätt att jobba med. Tänk er en växt som inte fått vatten på länge... jorden är snustorr och när man häller på vatten så kan det inte sjunka in utan det lägger sig ovanpå ytan. Så torr är min hy.
 
Men lyckligtvis har jag nyligen upptäckt ett par råvaror som gör min hy mjukare och lenare, och jag vill dela med mig av detta.
 
I dagsläget ser min hudvårdsrutin ut som följande;
 
Rengöring/Sminkborttagning
Mandelolja
 
Ansiktsvatten
Äppelcidervinäger (3 delar vatten, 1 del äcv)
 
Ansiktsolja
Gurkörtsolja
 
Ansiktskräm
Sheasmör Paradoxa
 
  • Jag börjar med att blöta ner en bomullsrondell med vatten som jag kramar ur ordentligt. Sedan tar jag några droppar (ganska många droppar) mandelolja och rengör ansiktet två gånger på detta sätt (alltså med två bomullsrondeller).
 
  • Sedan tar jag en ren minihandduk som jag blöter ner i varmt vatten och lägger ovanpå ansiktet som fortfarande har lite mandeloljarester kvar, tills den svalnat. När handduken är svalare torkar jag försiktigt ansiktet med den och får på så vis bort de sista sminkresterna.
 
  • Efter detta sprayar jag Äppelcidervinägerblandningen i ansiktet för att återställa pH-balansen. pH-värdet i huden ligger runt 5, alltså något surare än 7 som är neutralt. Jag har tidigare sprayat rosenvatten eller kamomillvatten, men upplevde inte att det hjälpte alls. Första gången jag provade äppecidervinägern fick jag ett Hallelujah-moment. Jag mindes inte ens när min hy kändes så len och mjuk senast. En riktig mirakelprodukt! Obs! Var noga med att använda en ekologisk, ofiltrerad äppelcidervinäger.
 
  • När ansiktet fortfarande är fuktigt tar jag några droppar olja som jag smörjer in ordentligt. Gurkörtsoljan går snabbt och lätt in i huden, delvis tack vare vattnet som underlättar upptaget. Här kan man använda vilken olja man vill. Jag föredrar en något torrare olja som lättare går in i huden, till exempel Nyponfrö eller Hampfrö. Vilka egenskaper respektive olja har kan man lätt googla på, eller läsa om på t.ex. Organic Makers hemsida.
 
  • När oljan sjunkit in sprayar jag en gång till med ÄCV-vatten och tar sedan en liten liten klick sheasmör eftersom oljan i sig inte ger tillräckligt med fukt för min hy. Sa jag att jag hade extremt torr hy?
 
Så det här är alltså min nuvarande hudvårdsrutin. Bara naturliga råvaror som funkar bättre än alla krämer och lotions jag någonsin köpt.
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara